Tentokrát pro vás máme stir-fry s vepřovým masem, lotosovým kořenem a čerstvými chilli papričkami. V čínské medicíně lotos bývá využíván při nemocech dýchacího ústrojí, virózách nebo jako prevence v chladných měsících. Takže v kombinaci se zázvorem, česnekem a chilli papričkami je tohle jídlo vlastně taková léčivá bomba.
Celý receptSice není tak úplně roční období typické pro nakládání zeleniny, ale domácího Kimchi, obzvláště v jarním proměnlivém počasí, není nikdy dost. Kimchi patří mezi jídla, kterých bychom se mohli doslova ujíst, naše chuťové buňky s každým soustem doslova vrní blahem.
Celý receptDalší variace oblíbeného stir-fry se zázvorem, čerstvým pepřem a chilli, je ideální pro tohle roční období. Výborně Vás totiž prohřeje a je plné barevné zeleniny, takže se po něm nebudete cítit těžce.
Celý receptMango salát je jedno z našich nejoblíbenějších jídel z jihovýchodní Asie. Narazíte na něj v mnoho variacích, my jsem si dneska vybrali variantu s mrkví, cibulkou a cherry rajčátky. Někdy bývá v salátu okurka, cuketa či ředkev daikon, dost často bývá podáván i s krevetami, prostě existuje nespočet různých variací. Nejraději si k salátu dáváme lepkavou rýži, rázem je pak ze salátu hlavní chod.
Celý receptOkurková sezona zrovna běží na plné obrátky a všude se už jistě vesele nakládá. Kyselé okurky jsou vlastně vcelku univerzální delikatesa, jelikož se hodí nejen ke klasickému řízku, ale taky bezva doladí rožnění, grilování či tapas a můžete po nich navíc šáhnout vždycky, když je jen tak na něco chuť.
Celý receptSkvělá flákota hovězího masa. Už tohle slovo samo o sobě slibuje nadějný večer. My vám teď poradíme, jak ho ještě o fous vylepšit. Tuhle jihoamerickou salsu děláme ke steakům už pár let, a ještě nikdy se nám neomrzela.
Celý receptO tomhle legendárním karibském receptu jsme uvažovali už dávno. Proč jsme to sakra neotestovali dřív? Nesmrtelná kombinace koření povyšuje i něco tak obyčejného jako je kuře do kategorie extra specialit, které můžeme nejen pro letošní grilování jen doporučit. Nuže, tady je recept.
Celý receptTak nás opět přepadla chuť na něco lehčího. Hledali jsme něco, co se hodí ke grilovanému masu a co poslouží jako salát i jako salsa zároveň. A tak jsme natrefili na karibskou delikatesu zvanou Mojo.
Celý receptDonedávna tofu absolutně neohromovalo, zkrátka to byla taková divně bílá věc bez chuti. Chtěli jsme proto zjistit, zda s ním lze vytvořit i něco sympatického, co si budeme chtít znovu uvařit. No a byli jsme vážně hodně mile překvapeni! Stačí trocha voňavého koření a z tofu je hotový gurmánský zážitek.
Celý receptPřinášíme vám exotické Adobo, národní poklad Filipín. Tenhle velice jednoduchý recept je totiž hlavně o kvalitním mase a voňavém koření. Takže milí masožrouti, hurá, konečně žádná zbytečná zelenina, a proto vzhůru do toho.
Celý receptPro všechny masožrouty a milovníky asijských chutí tu máme další pikantní recept, který vám zpestří dlouhé zimní večery. Tajemství delikátní chuti grilovaného vepřového boku jsme objevili už vloni v létě a proto jsme se rozhodli pátrat po dalších způsobech, jak s tímto šťavnatým kouskem masa naložit.
Celý receptPolévka je grunt nejen v naší malé české zemi. Proč tomu tak je? Je to prosté, dobrá polévka zasytí, zahřeje a vždy dokonale pohladí naše chuťové pohárky. Těch opravdu nadpozemsky lahodných existuje mnoho, každý národ má vlastně tu svou legendární. Soto Ayam je takovým pokladem pro Indonésii.
Celý receptAsijská kuchyně je pro nás srdcová záležitost stejně jako kombinace citrusů, zázvoru a chilli, vyzkoušeli jsme na toto téma jeden snadný a dostupný recept, který je v mžiku hotov a nakopne chuťové pohárky do nebeských výšin.
Celý receptJak jste si už asi všimli, džemy a marmelády vysloveně zbožňujeme. Vzhledem k tomu, že už je tu opět listopad a s ním i nepříjemné sychravo, rozhodli jsme se podělit o recept na jeden vyloženě zdravý džem. Šípek je lehce dostupná, typicky podzimní surovina. Navíc je to přímo zásobárna vitamínu C a ve spojení s prokázanými účinky chilli se jedná o prevenci i lék v jednom.
Celý receptTaštičky z křehkého těsta plněné v různých koutech jižní Ameriky ledasčím od masa, ryb po vegetariánské směsi. My jsme zvolili náplň z hovězího masa, která je klasikou a kterou se nikdy nic nezkazí. Protože se jedná o delikatesu jednoduchou a rychlou - doslova z ruky do pusy, věřte, že si ji bleskově zamilujete stejně jako my.
Celý receptTradiční římská specialita z hovězí oháňky tradičně po našem s chilli. Itálie je krásná ze všech úhlů pohledu a my přiznáváme, že je to hlavně úhel gurmánský, který nás tam táhne každoročně znovu a znovu. Coda Alla Vaccinara je pokrm, který neodmyslitelně patří ke klasické římské kuchyni a hlavní roli v něm hraje hovězí oháňka.
Celý receptBun Cha je pokrm, který milujeme už dávno, ale tak nějak nám stále připadalo lehčí si jej dát třeba v Sapě. Nedávno jsme se konečně odhodlali a vyzkoušeli ho i doma. Jednoduše řečeno se jedná o marinovaný a grilovaný vepřový bok, který se společně s rýžovými nudlemi a spoooustou bylinek namáčí ve speciální omáčce.
Celý receptNetradiční pokrm s výraznou zemitou chutí okamžitě připomene tradici sytého a neošizeného jídla, které je pro jižní Ameriku tak typické. Její velmi silné aroma kakaa možná připomene vzdáleně dětství, tahle vzpomínka však vzápětí zmizí s omamnou pálivostí přidaného chilli. Velmi vám tento nevšední pokrm doporučujeme, nenechte se odradit větším množstvím surovin.
Celý receptVietnamská hovězí polévka, jejíž absolutně návykovou chuť vytváří kombinace velmi dlouhého vaření, koření a bylinek. PHO je voňavý a lahodný lék na duši a do načančaných restaurací se nám tak nějak prostě nehodí. Chystali jsme se ji připravit dlouho, neb jsme věděli, že to nebude snadné. Nakonec musíme konstatovat, že způsob, který jsme zvolili, byl přijatelný jak časově, tak co do náročnosti přípravy a tahle domácí varianta se napoprvé povedla.
Celý receptTaky máte tak rádi taková ta malá jídla, která se vejdou přesně ruky a do kterých se můžete prostě jen tak bez příboru zakousnout? Přesně takové jsou Tacos, jejich kouzlo spočívá v jednoduchosti přípravy, kterou určila ulice a geniálním propojením chutí všech těch báječných ingrediencí. Jsou to zkrátka malé tortily naplněné lahodný trhaným hovězím, dekorované delikátní salsou pico de gallo, po kterých se pokaždé doslova zapráší.
Celý receptTaky byste si občas dali něco skutečně masového? To moc dobře známe, a proto jsme se nedávno rozhodli zkusit doma vyrobit pořádně pikantní tatarák z kvalitního hovězího. A přestože nám naše již dobře známá řeznice chtěla zřejmě dopřát konečně pořádného masa, neb prý vypadáme šíleně pohuble a místo plánovaného půlkila bylo hned na váze o sto gramů více – vše jsme později spořádali jako nic. Ano tak skvělé to bylo a o takovou lahůdku se vážně nejde nepodělit.
Celý receptNedávno jsme měli chuť na něco lehčího a zároveň pořádně pálivého. A protože je thajská kuchyně k takovým pokusům jako stvořená, vzpomněli jsme si hned na Lab Kai. Tenhle legendární kuřecí extra pikantní salát je tak snadný, že ho zvládne i úplný začátečník a tak chutný, že jím nepohrdne ani opravdový gurmán.
Celý receptMáte na zahrádce spoustu nezralých, zelených rajčat? Neváhejte jich pár otrhat a udělat si tuhle špičkovou salsu třeba k hovězímu steaku, ke kterému je její lehká, pikantně nakyslá, osvěžující chuť přímo božským doplňkem.
Celý receptRecept na další drink a tentokrát předem upozorňujeme všechny chilli gurmány, že je stoprocentně návykový. Propojení manga a žlutých papriček Habanero je chuťově v dokonalém souladu a se špetkou fantazie ve vás tahle laskomina i v tom nejpošmournějším dni spolehlivě vyvolá iluzi nikdy nekončícího léta.
Celý receptŘíkali jsme si už delší dobu, že musíme vyzkoušet i méně obvyklé varianty než hovězí maso a tak jsme si tentokrát troufli na vepřové. Fantastické propojení chutí, grilované vepřové maso společně s grilovanými plátky ananasu a pikantní hrubozrnnou hořčicí v lehce opečené housce. Není nic lahodnějšího k letnímu grilování.
Celý receptOsvěžující koktejl z červeného vína a ne jen tak obyčejný, ale skutečně vydatný, letní, plný čerstvého, sezónního ovoce s nezbytnou, chilli složkou. Vyzkoušejte Sangrii, kterou si okamžitě zamilujete.
Celý receptPadróny lze samozřejmě využít různým způsobem, my vám ale níže představíme jejich celosvětově nejběžnější a nejznámější přípravu. Ve Španělsku patří tato úprava již tradičně mezi klasickou, teplou variantu tapas a proto ji rozhodně nevynechejte, neboť je to snadné, fenomenální a lehce návykové
Celý receptMimořádně jednoduchý, zato ale jedinečný recept, jemuž kraluje originální, exotické spojení citrónu, česneku a kuřete, jenž z něj dělá malý poklad, za nějž vděčíme milé paní Vendulce, která se pro vás s námi o tuto rodinnou cennost pocházející z daleké Sýrie podělila.
Celý receptTradiční pikantní mexický pokrm z avokáda a rajčat pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, my vám přinášíme tu tradičnější, která se používá na více způsobů, nám ale nejvíce chutná jako salsa.
Celý receptTento Hamburger na grilu s avokádovým guacamole, sýrem a grilovanými Jalapeno papričkami je chuťově naprosto fantastický a přitom jeho jednoduchou přípravu zvládne úplně každý.
Celý receptExtrémně rychlý a exotický recept na přípravu svěžího vietnamského pokrmu ze sépie, kde vám příprava zeleniny a surovin zabere 95% z celkového času vaření a který vám přiblíží chutě exotické vietnamské kuchyně.
Celý receptNámi vyzkoušený recept na luxusní cheesecake, kterým věřte, nebo ne nikdo nepohrdne, tím spíše pokud do něj přimícháte kvalitní tmavou čokoládu a přisypete řádné množství chilli.
Celý receptUvařte si pokrm, který na vás díky propojení voňavého koření, přímo dýchne dálným východem. Původem pochází z oblasti Kašmíru, která je odedávna nazývaná rájem na zemi.
Celý receptTypický peruánský pokrm kde se čerstvá, na kousky pokrájená ryba marinuje v limetkové šťávě, chilli papričkách, cibuli a koriandru. Peruánci do pokrmu přidávají papričky Rocoto Manzano nebo jakékoliv odrůdy Aji, což vřele doporučujeme.
Celý receptVýborný pikantní dezert kterým uchvátíte své hosty. Velice jednoduchý na přípravu, na povrchu upečený, uvnitř krásně tekutý a čokoládový.
Celý receptDýňová polévka s chilli papričkou a kokosovým mlékem je naprosto ideální na chladné, sychravé podzimní dny, protože je dostatečně sytá a dokáže prohřát organismus.
Celý receptPapričky Rocoto mají příjemně sladkou chuť a velmi příjemnou pálivost okolo 100 000 SHU. Kombinací těchto nevšedních chilli papriček se sýrem Cheddar a čerstvým koriandrem dosáhnete famózního chuťového zážitku.
Celý receptVyzkoušejte si chutě exotické vietnamské kuchyně s tímto velmi jednoduchým a rychlým receptem pro letní grilování. Křehký hovězí roštěnec se snoubí s chutí rybí a sojové omáčky a pikantními papričkami Thai Red v neopakovatelný zážitek.
Celý receptKrásně voňavý pokrm ze kterého na vás dýchne aroma dálného východu, kde se kořeněné maso z mladých ovcí konzumuje naprosto běžně. Vůně římského kmínu, koriandu, křupavých tučných i libových kousků masa vás dozajista dostane.
Celý receptIdeální pokrm jako doplněk k letnímu posezení na zahrádce s pivem nebo u grilu. Spojením chutí tymiánu, sušených rajčat a chilli papriček Habanero překvapíte nejednoho labužníka.
Celý receptJednoduchý a rychlý předkrm na marinované grilované papričky Jalapeno vám zpestří letní grilování a pikantní papričky vám zároveň povzbudí chuťové pohárky k dalším chodům.
Celý receptIndonéský pokrm, ideální pro letní grilování. Jedná se o marinované kuřecí maso na špejlích, pokapané limetkou a namočené do ostré arašídové omáčky . Kromě kuřecího masa můžete použít také maso vepřové nebo krevety.
Celý receptKlasická thajská krevetová polévka Tom Yam Kung. Polévky Tom Yam jsou velmi pálivé a k jejich dochucení se používají papričky Thai Red nebo Bird's Eye.
Celý receptRecept na jehněčí Vindaloo, skvělý a velmi pálivý indický pokrm, původem z indické provincie Goa, ve kterém se krásně uplatní chilli papričky Bhut Jolokia.
Celý receptPomalu dušené hovězí žebro s chilli, červenou paprikou, koriandrem, limetkou a černými fazolemi.
Celý receptJedno z nejpálivějších indických curry s papričkami Bhut Jolokia neboli Ghost Chilli a jehněčím masem, rajčaty a zázvorem.
Celý receptSplňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.