1 zralé mango
1 zralé avokádo
½ zralého čerstvého ananasu
2 limetky
1 pomeranč
1 paprička Habanero
2 lžíce čerstvého koriandru
4 jarní cibulky
2 lžičky třtinového cukru
Čas přípravy: 15 minut
Tak nás opět přepadla chuť na něco lehčího. Hledali jsme něco, co se hodí ke grilovanému masu a co poslouží jako salát i jako salsa zároveň. A tak jsme natrefili na karibskou delikatesu zvanou Mojo. Něco tak dokonalého a exoticky osvěžujícího (i díky legendárně ovocné chuti Habanera) už jsme dlouho nejedli. Takže pokud chystáte třeba zahradní párty, vyzkoušejte tohle. Příprava je hrozně jednoduchá a navíc je to vyloženě letní záležitost.
Mango, avokádo a ananas nakrájejte na kostičky a dejte do větší mísy. K tomu přidejte na drobno nasekaný koriandr, cibulku a habanero. Přisypte cukr a na závěr vše zalijte šťávou z jednoho pomeranče a dvou limetek. Pořádně promíchejte a nechte asi 30 minut uležet. Hotovo! Přejeme vám dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.