2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl
Celkový čas přípravy: 10 minut
Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, my vám přinášíme tu tradičnější, která se používá na více způsobů, nám ale nejvíce chutná jako salsa - například v našem jihoamerickém hovězím hamburgeru.
Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.