500 g mletého hovězího masa
římský kmín
4 papričky Jalapeno
Worcerster – dle chuti
1 vejce
4 stroužky česneku
Guacamole viz recept
1 balení kozího sýra s bílou plísní na povrchu (případně jiný sýr)
1 červená cibule
4 střední kulaté housky
Celkový čas přípravy: 15 minut
Sezóna teplých, letních večerů strávených na zahradě či balkóně, kdy se vzduchem line vůně grilovaných dobrot, je opět tady. Je to zkrátka kouzelné období, kterému ani my neodoláme a proto vám přinášíme náš první pikantní recept na gril, který zkrátka musíte vyzkoušet. Tento Hamburger je chuťově naprosto fantastický a přitom jeho jednoduchou přípravu zvládne úplně každý.
V misce smícháme hovězí maso s vejcem, česnekem utřeným se solí, kmínem, chilli a worcersterem. Vše pořádně prohněteme nejlépe rukou, aby se suroviny opravdu dobře spojily, a následně vytvoříme 4 stejně velké placičky, které uprostřed zlehka promáčkneme, aby se nám při grilování nevytvářely nevzhledné koule.
V tento moment si rozehřejeme gril na správnou teplotu a mezitím si připravíme guacamole (viz náš další recept zde), pokrájíme cibuli na kolečka, rozkrojíme housky a sýr opatrně podélně rozporcujeme na 4 kolečka. Poté již grilujeme maso přibližně 3 minuty z každé strany nebo až jeho barva zezlátne aby maso zůstalo středně propečené. Na grilu současně připravíme na půlku rozkrojené papričky Jalapeno, dále do křupava cibulku a lehce osmahneme housky. Poté již poklademe na maso sýr, aby se roztekl, grilovaná kolečka cibule, několik lžic avokádového Guacamole a navrch samozřejmě papričky Jalapeno. Podáváme v zlehka opečené housce. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.