500g čerstvé ryby s bílým masem (treska, okoun nilský)
1 menší cibuli nebo několik šalotek
2 papričky Aji Lemon Drop nebo Rocoto
čerstvý koriandr
řapíkatý celer
šťáva z 12 limetek
sůl
Celkový čas přípravy: 15 minut
Tento úžasný a strašně jednoduchý peruánský recept na Ceviche [:seviše] nám poslal zcestovalý známý přímo z Peru. Jedná se o typický peruánský pokrm kde se čerstvá, na kousky pokrájená ryba marinuje v limetkové šťávě a v podstatě se za studena uvaří. Peruánci do pokrmu přidávají papričky Rocoto Manzano nebo jakékoliv odrůdy Aji, což vřele doporučujeme. Na závěr hostiny si můžete společně připít zbylou limetkovou štávou s chilli, kterou peruánci nazývají tygří mléko, leche de tigre a věří, že jim dodává sexuální apetit.
Rybu omyjte, pokrájejte na menší asi centimetrové kostky a přesuňte do misky. Cibuli a řapíkatý celer si nakrájejte na drobnější kousky a přidejte k rybě. Pokud chcete, nasekejte si Rocoto Manzano a vše v misce ještě zasypte nasekaným čerstvým koriandrem.
Nyní vše zalijte šťávou vymačkanou z limetek, pamatujte, že ryba musí být kompletně ponořená. Lehce osolte, důkladně promíchejte aby se šťáva dostala ke všem kouskům ryby a nechte 20 minut marinovat v lednici.
Podávejte jako předkrm třeba s jednoduchým listovým salátem. Dobrou chuť.
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.