Hermelíny
Čerstvý tymián
Sušená rajčata
Stroužky česneku
Červená cibule
Sušené mleté chilli
Čerstvé papričky (Habanero Red)
Pepř černý, mletý
Pepř černý, celý
Olivový nebo slunečnicový olej
Celkový čas přípravy: 15 minut
Ideální pokrm jako doplněk k letnímu posezení na zahrádce s pivem nebo u grilu. Spojením chutí tymiánu, sušených rajčat a chilli papriček překvapíte nejednoho labužníka. V našem receptu jsme použili čerstvé červené papričky Habanero Red, ale samozřejmě můžete použít jiné odrůdy podle vaší chuti a odolnosti vůči kapsaicinu.
Záměrně neuvádíme přesné množství surovin, jelikož závisí na počtu hermelínů. Základem je, připravit si větší sklenici (například tří nebo pěti litrovou od okurek). Hermelíny podélně rozpůlíme a rozložíme na prkénko.
V misce smícháme nasekaný čerstvý tymián, nasekaná sušená rajčata, sušené mleté chilli a stroužek česneku utřený se solí. Vše zalijeme pár lžícemi olivového oleje, opepříme čerstě namletým pepřem a důkladně promícháme. Vzniklým bylinkovo-rajčatovým pestem potřeme vždy jednu polovinu hermelínu.
Červenou cibuli si pokrájejte na kolečka a rozdělte na jednotlivé kroužky. Na každý hermelín položte dvě až tři. Čerstvé chilli papričky Habanero omyjte a rozkrojte na čtvrtiny. Do každého hermelínu dejte po dvou kouscích nebo podle vaší chuti. Nyní přišel čas zpátky hermelíny přiklopit vrchní částí.
Na dno sklenice rozprostřete několik kroužků cibule, snítek tymiánu a dva stroužky česneku. Hermelíny střídavě pokládejte na sebe a mezery vyplňujte tymiánem, kroužky červené cibule a kuličkami černého pepře. Místy můžete přihodit čerstvou chilli papričku, stroužek česneku nebo sušené rajče. Záleží pouze na vaší kreativitě.
Nakonec hermelíny zalijte olejem tak, aby byly všechny ponořené, na deset hermelínů by vám měl bohatě vystačit litr oleje, záleží na použité nádobě.
Hermelíny nechte na chladném místě týden odpočinout, aby se jednotlivé chutě krásně rozprostřely a poté nabídněte přátelů třeba s opečenou bagetkou.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.