Pikantní kuře na mandarinkách s rýžovými nudlemi

Potřebné suroviny na 4 porce

500 g kuřecích prsních řízků
3 mandarinky
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 jarní cibulka
Chilli papričky dle chuti (Bornean Chilli, Thai Red)
1 balení rýžových nudlí
Rostlinný olej


Připravené suroviny na mandarinkové kuře

Sdílet


Pikantní kuře na mandarinkách s rýžovými nudlemi

Celkový čas přípravy: 40 minut

V novém roce bývá po všech těch sytých svátečních jídlech chuť na něco lehkého, osvěžujícího a samozřejmě pikantního. A protože asijská kuchyně je pro nás srdcová záležitost stejně jako kombinace citrusů, zázvoru a chilli, vyzkoušeli jsme na toto téma jeden snadný a dostupný recept, který je v mžiku hotov a nakopne chuťové pohárky do nebeských výšin.


Postup

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a nakrájíme na kostičky. Ze dvou mandarinek vymačkáme šťávu a smícháme ji s vinným octem, třtinovým cukrem a sójovou omáčkou (necháme odležet). Zbylou mandarinku rozdělíme na měsíčky, česnek, zázvor, cibulku a chilli papričky pokrájíme na kousky.

Předpřipravíme si také rýžové nudle podle návodu, většinou je stačí na pár minut zalít horkou vodou a povařit. Nyní rozehřejeme olej v hluboké pánvi a rychle osmahneme kuřecí kostky společně se zázvorem, chilli, cibulkou a česnekem. Následně přilijeme hotovou mandarinkovou šťávu, přivedeme k varu, přihodíme měsíčky mandarinky a necháme přibližně 5 minut podusit.

Servírování

Na úplný závěr scedíme nudle, rozdělíme je do misek a přidáme hotovou směs. Můžeme ještě dozdobit pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkami. Přejeme dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem