125g másla
100g tmavé čokolády (čím více % kakaa, tím lépe)
3 vejce
70g třtinového cukru
2 lžíce hladké mouky
1 Habanero paprička
cukr moučka na vysypání formiček a na konečnou ozdobu
snítka máty
Celkový čas přípravy: 25 minut
Výborný pikantní dezert kterým uchvátíte své hosty. Velice jednoduchý na přípravu, na povrchu upečený, uvnitř krásně tekutý a čokoládový.
Ve vodní lázni si společně rozpusťte máslo s čokoládou a nechte lehce vychladnout. Mezitím si v míse do pěny ušlehejte třtinový cukr, vejce a na drobno pokrájenou chilli papričku (Habanero nebo Fatalii) k níž následně pomalu přilévejte vlažný čokoládový krém, nakonec ještě přidáme dvě lžíce hladké mouky. Nyní si vymažte dvě kokotky (malé keramické formičky na fondány) máslem, lehce je vysypejte moučkovým cukrem a nalijte do nich připravenou směs (plňte cca do 3/4 formičky). Pečte v předem na 190 stupňů předehřáté troubě přibližně 11 minut (dle dispozic trouby).
Hotový fondán nechte krátce odstát a poté jej vyklopte. Posypte moučkovým cukrem, který na čokoládovém dezertu krásně vypadá a skryje případné drobné nedostatky. Na závěr ozdobte snítkou máty nebo kouskem chilli papričky. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.