500g mletého vepřového masa
1 malá červená cibule pokrájená na drobno
čerstvá Jalapena (dle chuti) pokrájené na drobno
2 větší stroužky česneku nasekané
římský kmín
2 lžíce strouhanky
2 lžičky hrubozrnné hořčice
mleté chilli
4 silnější kolečka ananasu
sůl, pepř
Olivový olej
4 střední, kulaté housky
Rukola na ozdobení
Celkový čas přípravy: 25 minut + 20 minut grilování
A je to tady, přinášíme další ze série letních návodů na grilování s chilli. Jak je vidno, letos u nás dost frčí burgery a protože jeden recept nikdy nestačí, objevili jsme pro vás ještě druhý. Říkali jsme si už delší dobu, že musíme vyzkoušet i méně obvyklé varianty než hovězí maso a tak jsme si tentokrát troufli na vepřové. Výsledek v kombinaci s ananasem a pikantní hořčicí nás opravdu více než mile překvapil. Dostalo nás opět fantastické propojení chutí, které ve spojení s neuvěřitelně jednoduchou přípravou vřele doporučujeme otestovat.
Na pánvi si rozpálíme trochu olivového oleje, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, jalapeno a česnek a necháme vychladnout. Poté smícháme v misce s masem, k čemuž ještě přidáme kmín, strouhanku, hrubozrnnou hořčici, mleté chilli, pepř a sůl. Vše důkladně, nejlépe rukou, promícháme, aby se ingredience dobře propojily. Takto připravenou směs na hamburgery dáme na chvíli odležet do lednice a rozpálíme v mezičase gril. Poté z masa tvarujeme čtyři stejně velké placičky, které grilujeme z každé strany přibližně pět minut. Nezapomeňte, že se jedná o vepřové maso a je třeba udělat ho dobře propečené. Maso křížem otočíme o 90°, není nic krásnějšího než krásná vypečená mřížka! Mezitím, co se nám maso dělá, přidáme na gril ještě plátky ananasu, které necháme změknout a lehce zhnědnout.
Na úplný závěr chvíli na ohni zlehka opečeme rozpůlené housky, do kterých následně vložíme maso potřené hořčicí a grilovaný ananas (nebo naopak, jak budete chtít), můžeme ještě dozdobit rukolou podáváme. Dobrou chuť!
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.