Vepřový burger s ananasem

Potřebné suroviny na 4 burgery

500g mletého vepřového masa
1 malá červená cibule pokrájená na drobno
čerstvá Jalapena (dle chuti) pokrájené na drobno
2 větší stroužky česneku nasekané
římský kmín
2 lžíce strouhanky
2 lžičky hrubozrnné hořčice
mleté chilli
4 silnější kolečka ananasu
sůl, pepř
Olivový olej
4 střední, kulaté housky
Rukola na ozdobení


Sdílet


Vepřový burger s grilovaným ananasem dle Chilli Pikanterie

Celkový čas přípravy: 25 minut + 20 minut grilování

A je to tady, přinášíme další ze série letních návodů na grilování s chilli. Jak je vidno, letos u nás dost frčí burgery a protože jeden recept nikdy nestačí, objevili jsme pro vás ještě druhý. Říkali jsme si už delší dobu, že musíme vyzkoušet i méně obvyklé varianty než hovězí maso a tak jsme si tentokrát troufli na vepřové. Výsledek v kombinaci s ananasem a pikantní hořčicí nás opravdu více než mile překvapil. Dostalo nás opět fantastické propojení chutí, které ve spojení s neuvěřitelně jednoduchou přípravou vřele doporučujeme otestovat.


Postup

Na pánvi si rozpálíme trochu olivového oleje, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, jalapeno a česnek a necháme vychladnout. Poté smícháme v misce s masem, k čemuž ještě přidáme kmín, strouhanku, hrubozrnnou hořčici, mleté chilli, pepř a sůl. Vše důkladně, nejlépe rukou, promícháme, aby se ingredience dobře propojily. Takto připravenou směs na hamburgery dáme na chvíli odležet do lednice a rozpálíme v mezičase gril. Poté z masa tvarujeme čtyři stejně velké placičky, které grilujeme z každé strany přibližně pět minut. Nezapomeňte, že se jedná o vepřové maso a je třeba udělat ho dobře propečené. Maso křížem otočíme o 90°, není nic krásnějšího než krásná vypečená mřížka! Mezitím, co se nám maso dělá, přidáme na gril ještě plátky ananasu, které necháme změknout a lehce zhnědnout.

Servírování

Na úplný závěr chvíli na ohni zlehka opečeme rozpůlené housky, do kterých následně vložíme maso potřené hořčicí a grilovaný ananas (nebo naopak, jak budete chtít), můžeme ještě dozdobit rukolou podáváme. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
59 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek