Vietnamské hovězí závitky na grilu

Potřebné suroviny na 2 porce

250 g sépie (nejlépe použít tuby sépií, seženete například v Makru)
3 stroužky česneku
3 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
3 lžičky tmavého cukru
5 lžic rybí omáčky
olej
1 menší červená cibule, na klínky
1 řapíkatý celer, na hrubo
3 větší rajčata, na klínky
½ cukety, na kostičky
½ okurky, na kostičky
½ čerstvého ananasu, na kostičky
100 ml ananasového džusu
1 limetka
čerstvý koriandr a máta
rýže

Suroviny a zelenina potřebná na vietnamské Muc Xao Thom

Sdílet


Vietnamské opékané sépie (Muc Xao Thom)

Celkový čas přípravy: 30 minut

Extrémně rychlý a exotický recept na přípravu svěžího vietnamského pokrmu ze sépie, kde vám příprava zeleniny a surovin zabere 95% z celkového času vaření a který vám přiblíží chutě exotické vietnamské kuchyně. Pikantnost Muc Xao Thom vám zajístí červené papričky Thai Red nebo Rawit, kterých do pokrmu můžete přidat libovolné množství dle chuti.


Postup

Sépii si pokrájíme na kousky. V hmoždíři si rozdrtíme společně cukr, česnek, chilli papričky – poté do této směsi přidáme rybí omáčku. Ve velké pánvi (nejlépe wok) necháme rozehřát olej na vysokou teplotu a posléze přidáme cibuli, řapíkatý celer a rajčata. Vše opékáme asi minutu. Přimícháme cuketu, okurku, ananas, ananasový džus a důkladně promícháme. Následně přidáme kousky sépie a předem připravenou česnekovou pastu a necháme povařit přibližně 10 minut. Na závěr vlijeme šťávu z 1 limetky a opět pečlivě zamícháme. Necháme ještě chvíli prohřívat a ihned můžeme podávat

Servírování

Hotové Muc Xao Thom podávejte ozdobené mátou a koriandrem. Jako přílohu volíme vařenou rýži. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem