Kašmírské kuře

Potřebné suroviny na 4 porce

1,5 kg kuřecích prsních řízků
50 g másla
3 střední cibule (nakrájené na kolečka)
10 kuliček černého pepře
10 tobolek kardamonu
1 celá skořice
menší čerstvý zázvor (nasekaný na drobno)
3 stroužky česneku (pokrájený na drobno)
mleté chilli (my dáváme 4 lžičky)
čerstvé chilli (Bornean Chilli, Thai Red)
2 lžičky sladké mleté papriky
300 ml tučného jogurtu
sůl
1 limetka
hrst čerstvého koriandru

místo mletého chilli a soli můžete využít naši Hrubou mořskou sůl s papričkami Habanero


Kašmírské kuře

Sdílet


Kašmírské kuře

Celkový čas přípravy: 50 minut

Uvařte si pokrm, který na vás díky propojení voňavého koření, přímo dýchne dálným východem. Původem pochází z oblasti Kašmíru, která je odedávna nazývaná rájem na zemi. Stejnými slovy by se dal popsat i recept na toto úžasné jídlo, jehož příprava je naprosto nenáročná a v němž se delikátně mísí indická kuchyně s pakistánskou. Garantujeme vám lásku na první ochutnání.


Postup

K přípravě tohoto pokrmu využijeme wok nebo hlubší pánev ve které pomalu rozehřejme máslo, na které poklademe nakrájenou cibuli. Okamžitě okořeníme přidáním pepře, kardamonu a celé skořice. Vše mírně promícháváme a dáváme pozor na případné připálení, cílem je, aby měla cibule nazlátlou barvu.

K osmahnuté cibuli přimícháme nastrouhaný zázvor, na drobno nasekaný česnek, mleté chilli, nasekané čerstvé chilli papričky dle chuti, sladkou papriku a zlehka osolíme. Přidáme na silnější nudličky pokrájené kuřecí maso a opékáme rovnoměrně ze všech stran tak dlouho, až bude nahnědlé. Poté po malých dávkách a za stálého míchání přidáme jogurt a následně necháme na mírném ohni pod pokličkou dusit asi 30-40 minut. Kuře musí být zcela měkké.

Servírování

Pokrm ihned podáváme, posypeme ho nasekaným koriandrem a ozdobíme nakrájenou limetkou. Jako příloha je vhodná rýže, zejména basmati či jasmínová.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem