Grilované papričky Jalapeno s Cheddarem

Potřebné suroviny

8ks papriček Jalapeno
100g kvalitního Cheddaru
Čerstvý rozmarýn
1 drcený stroužek česneku
60ml olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
Lžička hrubé soli
Čerstvě mletý pepř


Sdílet


Grilované marinované papričky Jalapeno se sýrem

Celkový čas přípravy: 15 minut

Tento jednoduchý a rychlý předkrm vám zpestří letní grilování a pikantní papričky vám zároveň povzbudí chuťové pohárky k dalším chodům. V našem receptu popisujeme použití papriček Jalapeno, ale otrlejší jedinci mohou použít i papričky Rocoto nebo Habanero.


Příprava

Čerstvé papričky opláchněte a odřízněte vršky se stopkou, které si odložte bokem. Vnitřky papriček vydlabejte a odstraňte semínka. Cheddar si nakrájejte na malé kousky a lístky rozmarýnu nasekejte nadrobno. Střídavě naplňte vnitřky papriček sýrem a rozmarýnem dokud nebudou plné.

V misce, do které se vám papričky pohodlně vejdou, smíchejte olej společně s vinným octem, česnekem a pepřem. Naplněné papričky dejte do misky a pořádně promíchejte s marinádou, lehce posypte hrubou solí a nechte 15 minut odležet, aby měla marináda dostatek času papričkami prostoupit.

Postup

Papričky vyjměte z marinády, přiklopte vršky stopkou dovnitř a dejte na rozpálený gril. Nezapomeňte papričky na grilu otáčet aby se vám krásně rovnoměrně opekly a nespálily. Když začne sýr z papriček vytékata stěny papriček jsou měkké, máte hotovo.

Servírování

Hotové grilované papričky můžete na talíři ještě lehce pokapat zbylou marinádou a podávejte například s opečenou bagetou.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem