Grilované papričky Jalapeno s Cheddarem

Potřebné suroviny

8ks papriček Jalapeno
100g kvalitního Cheddaru
Čerstvý rozmarýn
1 drcený stroužek česneku
60ml olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
Lžička hrubé soli
Čerstvě mletý pepř


Sdílet


Grilované marinované papričky Jalapeno se sýrem

Celkový čas přípravy: 15 minut

Tento jednoduchý a rychlý předkrm vám zpestří letní grilování a pikantní papričky vám zároveň povzbudí chuťové pohárky k dalším chodům. V našem receptu popisujeme použití papriček Jalapeno, ale otrlejší jedinci mohou použít i papričky Rocoto nebo Habanero.


Příprava

Čerstvé papričky opláchněte a odřízněte vršky se stopkou, které si odložte bokem. Vnitřky papriček vydlabejte a odstraňte semínka. Cheddar si nakrájejte na malé kousky a lístky rozmarýnu nasekejte nadrobno. Střídavě naplňte vnitřky papriček sýrem a rozmarýnem dokud nebudou plné.

V misce, do které se vám papričky pohodlně vejdou, smíchejte olej společně s vinným octem, česnekem a pepřem. Naplněné papričky dejte do misky a pořádně promíchejte s marinádou, lehce posypte hrubou solí a nechte 15 minut odležet, aby měla marináda dostatek času papričkami prostoupit.

Postup

Papričky vyjměte z marinády, přiklopte vršky stopkou dovnitř a dejte na rozpálený gril. Nezapomeňte papričky na grilu otáčet aby se vám krásně rovnoměrně opekly a nespálily. Když začne sýr z papriček vytékata stěny papriček jsou měkké, máte hotovo.

Servírování

Hotové grilované papričky můžete na talíři ještě lehce pokapat zbylou marinádou a podávejte například s opečenou bagetou.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
59 Kč • 200 000 SHU
Vyprodáno Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek