300g roštěné nebo jiné kvalitní hovězí maso
2 limetky
4 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
světlá sojová omáčka
čerstvý koriandr
12 plátků anglické slaniny nebo bůčku
dvě lžíce rybí omáčky
4 stroužky česneku
2 lžičky moučkového cukru
5 lžic oleje
čerstvě namletý pepř
Celkový čas přípravy: 15 minut + 45 minut marinování
Velmi rychlý a příjemný recept pro letní grilování, který vám přiblíží chutě exotické vietnamské kuchyně. O pikantnost závitků se postarají červené papričky Thai Red nebo Rawit, které se krásně rozleží v marinádě.
Hovězí roštěnec opláchněte a nakrájejte na dvanáct asi 3cm širokých, tenkých plátků.
Stroužky česneku utřete, chilli papričky Thai Red nasekejte na drobno a v misce smíchejte s pěti lžícemi oleje, dvěma lžícemi rybí omáčky, dvěma lžícemi světlé sojové omáčky, dvěma lžičkami moučkového cukru a dochuťte čerstvě namletým pepřem. Všechny suroviny dobře promíchejte a do vzniklé marinády naskládejte plátky hovězího masa. Vše rukou dobře protřete, aby se marináda dostala do všech částí a nechte 45 minut odležet. Mezitím si připravte čtyři bambusové špejle.
Každý proužek masa srolujte, obalte proužkem slaniny a napíchněte po třech na bambusové špejle. Grilujte z každé strany 3-5 minut v závislosti na velikostech závitků. Na povrchu se vám vytvoří krásná krusta a uvnitř bude maso krásně medium.
Hotové hovězí závitky podávejte posypané čerstvým koriandrem, zakápnuté limetkovou šťávou a s miskou sojové omáčky k namáčení. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.