2 zralá manga
4 limetky + měsíčky na ozdobu
2 dcl stříbrné tequily
40 cl likéru Triple Sec nebo Cointreau
čerstvá žlutá habanera (dle chuti a odvahy)
cca 4 dcl drceného ledu
drcené chilli se solí nebo naše Habanero mořská sůl
Celkový čas přípravy: 10 minut
Přinášíme slíbený recept na další drink a tentokrát předem upozorňujeme všechny chilli gurmány, že je stoprocentně návykový. Propojení manga a žlutých papriček Habanero je chuťově v dokonalém souladu a se špetkou fantazie ve vás tahle laskomina i v tom nejpošmournějším dni spolehlivě vyvolá iluzi nikdy nekončícího léta.
Manga oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na menší kousky. Dále si přichystáme limetkovou šťávu a habanera nasekáme na drobno. Takto přichystané suroviny vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Doporučujeme použít klasický mixér, tyčový není pro přípravu tohoto drinku příliš vhodný. Nyní do hotového pyré vlijeme tequillu, Triple Sec a znovu promícháme pomocí mixéru. Na závěr krátce ještě pomixujeme margaritu s ledem. Buď zakoupíme ledovou tříšť, nebo si kostky ledu nadrtíme v igelitovém sáčku obaleného utěrkou pomocí paličky na maso .
Podáváme nejlépe v klasických sklenkách na margaritu, jejichž kraje před nalitím koktejlu potřeme kolem dokola pro lepší přilnavost limetkou a následně obalíme v drcené, slané chilli směsi, kterou lze snadno připravit například z naší chilli soli. Sklenice ještě můžeme ozdobit měsíčkem limetky. Drink se správně popíjí přes okraje obalené v chilli. Salud!
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.