Mangová margarita s Habanerem

Potřebné suroviny na 4 drinky

2 zralá manga
4 limetky + měsíčky na ozdobu
2 dcl stříbrné tequily
40 cl likéru Triple Sec nebo Cointreau
čerstvá žlutá habanera (dle chuti a odvahy)
cca 4 dcl drceného ledu
drcené chilli se solí nebo naše Habanero mořská sůl


Mangová margarita s Habanerem

Sdílet


Mangová margarita s Habanerem

Celkový čas přípravy: 10 minut

Přinášíme slíbený recept na další drink a tentokrát předem upozorňujeme všechny chilli gurmány, že je stoprocentně návykový. Propojení manga a žlutých papriček Habanero je chuťově v dokonalém souladu a se špetkou fantazie ve vás tahle laskomina i v tom nejpošmournějším dni spolehlivě vyvolá iluzi nikdy nekončícího léta.


Postup

Manga oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na menší kousky. Dále si přichystáme limetkovou šťávu a habanera nasekáme na drobno. Takto přichystané suroviny vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Doporučujeme použít klasický mixér, tyčový není pro přípravu tohoto drinku příliš vhodný. Nyní do hotového pyré vlijeme tequillu, Triple Sec a znovu promícháme pomocí mixéru. Na závěr krátce ještě pomixujeme margaritu s ledem. Buď zakoupíme ledovou tříšť, nebo si kostky ledu nadrtíme v igelitovém sáčku obaleného utěrkou pomocí paličky na maso .

Servírování

Podáváme nejlépe v klasických sklenkách na margaritu, jejichž kraje před nalitím koktejlu potřeme kolem dokola pro lepší přilnavost limetkou a následně obalíme v drcené, slané chilli směsi, kterou lze snadno připravit například z naší chilli soli. Sklenice ještě můžeme ozdobit měsíčkem limetky. Drink se správně popíjí přes okraje obalené v chilli. Salud!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Cumari Pollux
Cumari Pollux
Capsicum Praetermissum
109 Kč • 100 000 SHU
Přidat do košíku Cumari Pollux z rodiny Capsicum Praetermissum je jedna z mnoha divokých odrůd pocházejících z deštných pralesů v Brazílii. Tahle keříkovitá a velmi košatá rostlina dorůstá v květináči přibližně metru výšky. Pokud ji ale zkusíte pěstovat klasicky v půdě může být klidně i vyšší. Na konci sezóny vás potěší bohatá úroda maličkatých plodů, které dozrávají do jasně červené barvy. Nedejte se ale oklamat jejich roztomilým vzhledem. Při testování nás nejvíc překvapilo, jak pekelné umí být. Navíc jsou dokonale ovocné a na svoji velikost šíleně šťavnaté. A jak tyhle prcky nejlépe zužitkovat? Zkuste je čerstvé šoupnout do Pho Bo nebo Chilli can Carne. Zbytek si klidně zmrazte nebo nasušte…na potom." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(18) "cumari_pollux1.jpg" ["photo2"]=> string(18) "cumari_pollux2.jpg" ["photo3"]=> string(18) "cumari_pollux3.jpg" ["photo4"]=> string(18) "cumari_pollux4.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek