Celkový čas přípravy: 15 minut
Velmi jednoduchý a rychlý předkrm, který vám zpestří nejedno letní grilování. Papričky Rocoto (původem z Peru) mají velmi mohutnou dužinu, úžasnou sladkou chuť a velmi příjemnou pálivost okolo 100 000 SHU. Je pouze na vás zda použijete červenou odrůdu Manzano, žlutou Canario nebo neobvyklou Oranžovou, chutí se nijak zvlášť neliší.
Čerstvé papričky Rocoto opláchněte, odřízněte vršky se stopkou a odložte si je stranou. Vnitřky papriček vydlabejte a odstraňte semínka. Nasekejte nadrobno čerstvý koriandr a sýr Cheddar si nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte sýr s nasekaným koriandrem a směs ochuťte čerstvě namletým pepřem. Každou papričku naplňte a přiklopte obráceným vrškem, stopku zapíchněte do sýru aby na grilu držela sýr s koriandrem uvnitř papričky.
Naplněné papričky Rocoto dejte na pár minut na rozpálený gril. Nezapomeňte papričky pravidelně otáčet aby se vám rovnoměrně opekly a nespálily. Jakmile se sýr uvnitř papričky rozteče máte hotovo.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.