6 větších zelených rajčat
4 zelené papričky Jalapeno
2 limetky
2 stroužky česneku
3 lžíce čerstvého koriandru
Sůl
Celkový čas přípravy: 25 minut
Máte na zahrádce spoustu nezralých, zelených rajčat? Neváhejte jich pár otrhat a udělat si tuhle špičkovou salsu třeba k hovězímu steaku, ke kterému je její lehká, pikantně nakyslá, osvěžující chuť přímo božským doplňkem. Ideální je ale téměř ke každému masu a třeba i k tortillovým chipsům.
Troubu si předehřejeme na přibližně 180 stupňů. Pečící nádobu lehce potřeme olivovým olejem a vložíme do ní podélně rozpůlená rajčata, papričky Jalapeno na půlky a stroužky česneku i se slupkou. Pečeme zhruba 20 minut, dokud nejsou papričky a rajčata lehce nahnědlé. Poté necháme vychladnout, z česneků odstraníme slupku a vše vložíme do mixéru. Přidáme ještě šťávu ze dvou limetek, koriandr, sůl dle chuti a vše rozmixujeme do jemna – ne však na kaši. Nakonec ještě ochutnáme, abychom zjistili, zda není třeba přidat limetka nebo sůl a dáme vychladit do ledničky.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.