1 lžíce hladkolisté petržele
1 lžíce čerstvého oregana
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžička uzené papriky
Drcené sušené chilli – dle chuti
2 stroužky česneku
4 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
Mořská sůl
Pepř
Čas přípravy: 10 minut
Skvělá flákota hovězího masa. Už tohle slovo samo o sobě slibuje nadějný večer. My vám teď poradíme, jak ho ještě o fous vylepšit. Tuhle jihoamerickou salsu děláme ke steakům už pár let, a ještě nikdy se nám neomrzela. Ostatně asi i proto, že je šíleně snadná a vyladěná do nejmenšího detailu těmi nejlepšími surovinami. No, a protože se právě teď maso všude griluje o sto šest, říkáme si, že by se vám mohla šiknout.
Je to jednoduché, česnek a všechny bylinky nasekejte nadrobno a dejte do misky. Přidejte chilli, uzenou papriku, sůl, pepř, olivový olej a ocet. Dobře promíchejte a nechte v ledničce odležet asi hodinu.
Podávejte k šťavnatě propečenému steaku. Dobrou chuť!
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.