750 ml červeného vína (Merlot či Cabernet)
2 velké panáky bílého rumu
1 pomeranč
1 citrón
třtinový cukr
3 dcl Zázvorového piva
1 paprička Aji Pinnaple nebo Aji Lemon Drop
Jahody, kiwi, borůvky, rybíz, (případně jakékoliv další čerstvé ovoce)
Celkový čas přípravy: 10 minut + 3 hodiny odležení
Současné tropické večery jsou jako stvořené pro posezení někde venku a přímo si říkají o nějaký ten osvěžující drink. My pro vás jeden máme a ne jen tak obyčejný, ale skutečně vydatný, letní, plný čerstvého, sezónního ovoce s nezbytnou, chilli složkou. Vyzkoušejte Sangrii, kterou si okamžitě zamilujete.
Do velkého džbánku rozkrájíme na drobno chilli papričku, na plátky pomeranč a citrón, přidáme rum, třtinový cukr a zalijeme červeným vínem. Následně pomocí barmanského drtítka, vařečky popř. jiného účinného nástroje vše důkladně rozmělníme, aby se suroviny dobře propojily. Džbánek nyní nechte pár hodin odležet a vychladit v lednici, je tedy dobré si Sangrii připravit s předstihem.
Džbánek vyndejte z lednice, dolijte zázvorovým pivem a promíchejte. Před podáváním do sklenic pokrájíme zbylé ovoce, přidáme led a na konec zalijeme studenou sangrií. Každou skleničku můžeme případně ozdobit do půlky rozkrojenou chilli papričkou Aji Pineapple k zakousnutí. Cheers!
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.