Pimientos de Padrón (neomezené množství, kdo kolik sní)
olivový olej
hrubá mořská sůl
Celkový čas přípravy: 10 minut
Padróny lze samozřejmě využít různým způsobem, my vám ale níže představíme jejich celosvětově nejběžnější a nejznámější přípravu. Ve Španělsku patří tato úprava již tradičně mezi klasickou, teplou variantu tapas a proto ji rozhodně nevynechejte, neboť je to snadné, fenomenální a lehce návykové.
Na pánvi nebo na grilu, kde použijeme vlastnoručně vyrobený tácek z alobalu, rozehřejeme olivový olej. Celé nebo rozpůlené papričky Padrón na něm opékáme do měkka, hotové jsou také sem tam lehce nahnědlé.
Na závěr papričky posypeme solí a podáváme samotné nebo s opečeným toastem. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.