1 dýně hokaido
olivový olej
máslo
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1,5l zeleninového vývaru
malá plechovka kokosového mléka
muškátový ořech
sůl a pepř
čerstvý koriandr
1 thajská chilli paprička nebo Rawit
Celkový čas přípravy: 50 minut
Tato upravená verze oblíbené polévky je naprosto ideální na chladné, sychravé podzimní dny, protože je dostatečně sytá a dokáže prohřát organismus.
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a pokrájejte na menší kousky, které rozložte na olivovým olejem vymazaný pekáč. Dýni poté pečte v troubě, kterou jste si předem předehřáli asi na 150°C, přibližně 30 minut. Mezitím si v hrnci na velmi mírném ohni osmahněte na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek, k nimž následně přidejte upečenou, měkkou dýni a krátce orestujte. Poté přilijte předem připravený zeleninový vývar a nechte povařit přibližně 15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte kokosové mléko, pepř, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti.
Polévku servírujte nejlépe ozdobenou čerstvým koriandrem, trochou zakysané smetany a pokrájenou chilli papričkou. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.