Grilované jehněčí kotlety Jehněčí kotlety v marinádě

Potřebné suroviny

1600g jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
3 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
2 stroužky česneku
lžička vinného octa
lžička římského kmínu
lžička mletého koriandru
čerstvý koriandr
sůl a černý pepř


Sdílet


Grilované jehněčí kotlety s chilli a koriandrem

Celkový čas přípravy: 30 minut + 30 minut marinování

Krásně voňavý pokrm díky kterému na vás dýchne aroma dálného východu, kde se kořeněné maso z mladých ovcí konzumuje naprosto běžně. Vůně římského kmínu, koriandu, křupavých tučných i libových kousků masa vás dozajista dostane.


Příprava

K přípravě marinády si nadrťte stroužky česneku, římský kmín, pokrájejte chilli papričky a vše přesuňte do misky. Přidejte mletý koriandr a zalijte olejem a vinným octem. Všechny suroviny důkladně promíchejte aby vám vznikla voňavá marináda.

Jehněčí kotlety omyjte, osušte, každou důkladně potřete marinádou a nechte v lednici marinovat než se vám rozpálí gril.

Postup

Když máte gril pořádně rozpálený, osolte a opepřete kotlety. V závislosti na tloušťce masa je grilujte 3-4 minuty z každé strany. Tuk by se vám měl krásně vypéct a maso musí jít jednoduše oddělit od kosti.

Servírování

Servírujte posypané čerstvým koriandrem, s okurkovým salátem nebo opečenou bagetkou. Maso můžete také lehce pokapat citrónem. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
65 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem