1600g jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
3 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
2 stroužky česneku
lžička vinného octa
lžička římského kmínu
lžička mletého koriandru
čerstvý koriandr
sůl a černý pepř
Celkový čas přípravy: 30 minut + 30 minut marinování
Krásně voňavý pokrm díky kterému na vás dýchne aroma dálného východu, kde se kořeněné maso z mladých ovcí konzumuje naprosto běžně. Vůně římského kmínu, koriandu, křupavých tučných i libových kousků masa vás dozajista dostane.
K přípravě marinády si nadrťte stroužky česneku, římský kmín, pokrájejte chilli papričky a vše přesuňte do misky. Přidejte mletý koriandr a zalijte olejem a vinným octem. Všechny suroviny důkladně promíchejte aby vám vznikla voňavá marináda.
Jehněčí kotlety omyjte, osušte, každou důkladně potřete marinádou a nechte v lednici marinovat než se vám rozpálí gril.
Když máte gril pořádně rozpálený, osolte a opepřete kotlety. V závislosti na tloušťce masa je grilujte 3-4 minuty z každé strany. Tuk by se vám měl krásně vypéct a maso musí jít jednoduše oddělit od kosti.
Servírujte posypané čerstvým koriandrem, s okurkovým salátem nebo opečenou bagetkou. Maso můžete také lehce pokapat citrónem. Dobrou chuť.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.