Filipínské Adobo

Potřebné suroviny na 4 porce

1 kg hovězího pupku
7 bobkových listů
20 g celého černého pepře
1 lžíce sušeného chilli
500 ml hovězího vývaru
100 ml sójové omáčky
30 ml jablečného octa
300 g cibule
5 cm čerstvého zázvoru
6 stroužků česneku


Sdílet


Filipínské Adobo

Čas přípravy: 75 minut

Protože receptů z masa není nikdy dost, přinášíme vám exotické Adobo, národní poklad Filipín. Tenhle velice jednoduchý recept je totiž hlavně o kvalitním mase a voňavém koření. Takže milí masožrouti, hurá, konečně žádná zbytečná zelenina, a proto vzhůru do toho.


Postup

Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli, zázvor i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky o velikosti zhruba 5 x 8 cm. Kromě masa vložíme všechny ingredience do hluboké pánve a přivedeme k varu. Poté přidáme maso a na mírném ohni necháme dusit, dokud není zcela měkké a jemné. Vzniklou omáčku nezahušťujeme. Podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem