1 kg hovězího pupku
7 bobkových listů
20 g celého černého pepře
1 lžíce sušeného chilli
500 ml hovězího vývaru
100 ml sójové omáčky
30 ml jablečného octa
300 g cibule
5 cm čerstvého zázvoru
6 stroužků česneku
Čas přípravy: 75 minut
Protože receptů z masa není nikdy dost, přinášíme vám exotické Adobo, národní poklad Filipín. Tenhle velice jednoduchý recept je totiž hlavně o kvalitním mase a voňavém koření. Takže milí masožrouti, hurá, konečně žádná zbytečná zelenina, a proto vzhůru do toho.
Nejprve si připravíme suroviny. Cibuli, zázvor i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky o velikosti zhruba 5 x 8 cm. Kromě masa vložíme všechny ingredience do hluboké pánve a přivedeme k varu. Poté přidáme maso a na mírném ohni necháme dusit, dokud není zcela měkké a jemné. Vzniklou omáčku nezahušťujeme. Podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť!
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.