Už jsme se trochu vzpamatovali z šoku, a tak vám prozradíme pro nás úžasnou zprávu. Začátkem listopadu byly v Americe vyhlášeny výsledky soutěže 2020 SPICY FLAVE AWARDS, oceňující chilli produkty z celého světa International Flavor Awards. Soutěže za oceánem jsme se účastnili poprvé a na zkoušku jsme poslali hned dvě dobroty ... a co se nestalo.
2. místo v kategorii Green Salsa získala
Zelená pikantérie (Jalapeno, limetky & matcha)
2. místo v kategorii Fruity Hot Sauce získala pro změnu
Černý rybíz & káva (s Whisky a Bhut Jolokií)
Když zelená tak do nejmenšího detailu. Tahle naše omáčka je totiž složená ze samých zelených ingrediencí, které jí dodávají osvěžující šmrnc. V základu jsme smíchali příjemně nakyslou chuť limetky se sametovým matcha práškem a jemně ostrými papričkami Jalapeňos a Cayenne. No a aby to bylo ještě o kapku zajímavější přilili jsme trochu rýžového octa. Výsledek je víc než delikátní, a to zejména ke všem masům. My osobně ji milujeme k hovězím steakům.
Velmi unikátní chuť černého rybízu a desetileté whisky předurčují omáčku k různým červeným masům nebo paštikám. Příjemně ostrá chilli omáčka z Černého rybízu a kávy je tu! Pro zjemnění jsme přidali 10 letou whisku a o říz se starají papričky Bhut Jolokia (Ghost Pepper), podpořené vyladěnou směsí koření.
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.