Přidali jste při vaření příliš mnoho chilli papriček?

Doporučit


Přehnali jste to s chilli papričkami? Ještě se to dá zachránit!

Můžeme být sebelepší kuchaři, stačí ale chvilka nepozornosti a každému může takzvaně ujet ruka. Máte pocit, že do každého jídla chilli prostě patří a nevynecháte jedinou příležitost, jak si cokoliv aspoň trochu přikořenit? V pořádku, s tím nelze z pozice milovníka chilli než souhlasit, pokud ale připravujete pokrm i pro někoho dalšího, je třeba postupovat obezřetně. Pokud je vám okamžitě po ochutnání jasné, že tohle jídlo možná vy dáte, ale ostatním uhoří pusa, nezoufejte, ještě není tak úplně pozdě na záchranu.

Například blogerka Andrea Lynn na svých stránkách Serious Eats navrhuje takové přepálené jídlo okyselit. Neváhejte tedy, samozřejmě i dle možností připravovaného jídla, použít ocet, jehož nejrůznější druhy jsou na trhu k dispozici, citronovou či limetkovo šťávu anebo případně cokoliv kyselejšího co doma naleznete. Pokud to pokrm unese, je možné neutralizovat takto překořeněné jídlo přidáním jakékoliv sladší ingredience.

Typickým pohlcovačem pálivého je pak mléko, popřípadě brambory či mrkev, které jsou známé pro svoji schopnost absorbovat přebytečné množství některých typů koření. Pokud se tedy stane taková malá nehoda a do hrnce vám upadne místo lžičky celá naběračka chilli, určitě to vyzkoušejte, nezapomeňte ale vždy respektovat povahu toho, co jste právě uvařili ;).

Naše chilli delikatesy

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
65 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem