Grilované papričky Rocoto Manzano plněné sýrem

Potřebné suroviny

8ks papriček Rocoto Manzano
100g sýru Cheddar
Čerstvý koriandr
Čerstvě mletý pepř


Sdílet


Grilované papričky Rocoto Manzano plněné sýrem a koriandrem

Celkový čas přípravy: 15 minut

Velmi jednoduchý a rychlý předkrm, který vám zpestří nejedno letní grilování. Papričky Rocoto (původem z Peru) mají velmi mohutnou dužinu, úžasnou sladkou chuť a velmi příjemnou pálivost okolo 100 000 SHU. Je pouze na vás zda použijete červenou odrůdu Manzano, žlutou Canario nebo neobvyklou Oranžovou, chutí se nijak zvlášť neliší.


Příprava

Čerstvé papričky Rocoto opláchněte, odřízněte vršky se stopkou a odložte si je stranou. Vnitřky papriček vydlabejte a odstraňte semínka. Nasekejte nadrobno čerstvý koriandr a sýr Cheddar si nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte sýr s nasekaným koriandrem a směs ochuťte čerstvě namletým pepřem. Každou papričku naplňte a přiklopte obráceným vrškem, stopku zapíchněte do sýru aby na grilu držela sýr s koriandrem uvnitř papričky.

Postup

Naplněné papričky Rocoto dejte na pár minut na rozpálený gril. Nezapomeňte papričky pravidelně otáčet aby se vám rovnoměrně opekly a nespálily. Jakmile se sýr uvnitř papričky rozteče máte hotovo.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek