Tofu na černém pepři

Potřebné suroviny na 4 porce

Rostlinný olej
600 g tvrdšího tofu
Kukuřičný škrob
150 g másla
10 šalotek
Čerstvé chilli papričky
10 stroužků česneku
5 cm čerstvého zázvoru
3 lžíce světlé sójové omáčky
5 lžiček tmavé sójové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
5 lžic drceného černého pepře
1 balení jarních cibulek



Sdílet


Tofu na černém pepři

Čas přípravy: 30 minut

Nedávno jsme narazili na tenhle recept, který upoutal naši pozornost. Popravdě jsme se do něj vrhli po hlavě, protože vařit bez masa je vždycky výzva. Navíc nás donedávna tofu absolutně neohromovalo, zkrátka to byla taková divně bílá věc bez chuti. Chtěli jsme proto zjistit, zda s ním lze vytvořit i něco sympatického, co si budeme chtít znovu uvařit. No a byli jsme vážně hodně mile překvapeni! Stačí trocha voňavého koření a z tofu je hotový gurmánský zážitek. Takže pokud vás při jaru lákají vegetariánská jídla, směle do toho, je to snadné!


Postup

Předpřipravte si suroviny. Šalotky, česnek, chilli papričky nakrájejte na tenké plátky, zázvor nasekejte nadrobno a černý pepř si nahrubo nadrťte v hmoždíři. V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Tofu pokrájejte na menší, zhruba 3cm velké kostky, obalte ho v kukuřičném škrobu a osmahněte ho. Hotové tofu nechte okapat od přebytečného oleje na papírovém ubrousku.

Poté pánev očistěte a na másle v ní opečte doměkka šalotku, chilli, česnek a zázvor. Následně přilijte obě sójové omáčky, přisypte cukr i nadrcený pepř a vraťte již osmažené tofu kostky. Vše pořádně prohřejte.

Podávejte ozdobené jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem