Thajský salát Lab Kai

Potřebné suroviny na 4 porce

1 kg kuřecích prsou
Olivový olej
1 červená cibule
Svazek jarní cibulky
3 lžíce čerstvé máty
3 lžíce čerstvého koriandru
2 lžíce rybí omáčky
200 ml vody
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce cukru
2 stroužky česneku
3 limetky
Thajské chilli papričky (červené nebo zelené)


Lab Kai těsně před servírováním

Sdílet


Thajský kuřecí salát Lab Kai

Celkový čas přípravy: 30 minut

Nedávno jsme měli chuť na něco lehčího a zároveň pořádně pálivého. A protože je thajská kuchyně k takovým pokusům jako stvořená, vzpomněli jsme si hned na Lab Kai. Tenhle legendární kuřecí extra pikantní salát je tak snadný, že ho zvládne i úplný začátečník a tak chutný, že jím nepohrdne ani opravdový gurmán. Pálivost si samozřejmě regulujete sami, my jsme byli názoru, že čím více tím lépe a můžeme potvrdit, že i nezralé, zelené, thajské papričky jsou v něm naprosto fantastické.


Postup

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nasekáme nožem na drobno. Ve větší pánvi si rozehřejme asi tak dvě lžíce oleje a přidáme nasekané maso. To restujeme do zlatova. Hotové maso nasypeme do mísy. Nyní si připravíme zálivku. Nejprve si chilli papričky nakrájíme na drobno a česnek na plátky. Poté do kastrůlku nalijeme skleničku vody, přidáme lžíci cukru, octa a rybí omáčky a nakrájené chilli a česnek. Řádně promícháme a necháme chvíli povařit. Následně zálivkou zalijeme již připravené maso a rozmícháme. Dále je třeba vymačkat si šťávu ze tří limetek, kterou opět zakápneme maso. Na prkénku si pokrájíme na kolečka červenou cibuli, jarní cibulku a zlehka i koriandr a mátu – toto přidáme k masu a opravdu důkladně promícháme. Na závěr nezapomeneme ochutnat, abychom případně mohli doladit chuť dle individuálních preferencí.

Servírování

Salát Lab Kai je možné podávat samotný, ale při velkém hladu i s přílohou, kdy je vhodná rýže nebo opečená bageta. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem