Salsa Chimichurri

Potřebné suroviny

1 lžíce hladkolisté petržele
1 lžíce čerstvého oregana
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžička uzené papriky
Drcené sušené chilli – dle chuti
2 stroužky česneku
4 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
Mořská sůl
Pepř

Salsa Chimichurri a propečený steak

Doporučit


Salsa Chimichurri

Čas přípravy: 10 minut

Skvělá flákota hovězího masa. Už tohle slovo samo o sobě slibuje nadějný večer. My vám teď poradíme, jak ho ještě o fous vylepšit. Tuhle jihoamerickou salsu děláme ke steakům už pár let, a ještě nikdy se nám neomrzela. Ostatně asi i proto, že je šíleně snadná a vyladěná do nejmenšího detailu těmi nejlepšími surovinami. No, a protože se právě teď maso všude griluje o sto šest, říkáme si, že by se vám mohla šiknout.


Postup

Je to jednoduché, česnek a všechny bylinky nasekejte nadrobno a dejte do misky. Přidejte chilli, uzenou papriku, sůl, pepř, olivový olej a ocet. Dobře promíchejte a nechte v ledničce odležet asi hodinu.

Podávejte k šťavnatě propečenému steaku. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem