600 g mletého kuřecího masa
Strouhanka
1 balení gorgonzoly
Římský kmín
Pepř
Sůl
8 ks Aji Pineapple
1 jablko
Ledový salát
4 kulaté, středně velké housky
Celkový čas přípravy: 25 minut + 20 minut grilování
Když jsme si chtěli nechat v řeznictví umlít několik prsních, kuřecích řízků, dozvěděli jsme se, že jsme asi trochu mimo, protože prý kuřecí není maso. Nato jsme oznámili, že chceme vyzkoušet udělat kuřecí burger a paní řeznice přeci jen zpozorněla. Nakonec jen dodáme, že pokud by ho i vyzkoušela, možná by i uznale zakývala hlavou. Tak tedy do třetice všeho pikantního, ať žije kuřecí maso v burgeru! Rozhodně se ho nebojte a vyzkoušejte, tohle je totiž velká a nenáročná dobrota.
V misce si smícháme mleté kuřecí maso s asi čtyřmi lžícemi strouhanky. Přidáme sůl, pepř, nasekané Aji Pineapple, římský kmín a vše důkladně prohněteme rukou. Maso nyní si rozdělíme na čtyři stejné kousky, ze kterých budeme tvořit plněné, burgerové placky. Postup je takový, že si dáme kus masa do dlaně, druhou rukou vytvarujeme placičku, kterou ve středu lehce více promáčkneme a do vzniklého ďolíku vložíme kus gorgonzoly. Sýr masem obalíme a celé maso znovu opatrně uplácneme do placatého tvaru tak, aby sýr nikde nebyl viditelný. Před grilováním si ještě nakrájíme jablko na čtyři silnější kolečka a rozpůlíme housky. Gril si rozpálíme na optimální teplotu a vložíme na něj maso a jablka. Vše grilujeme z obou stran tak, aby maso bylo zcela propečené a jablka měkká a nahnědlá.
Na závěr na grilu ještě krátce opečeme housky, do nichž následně navršíme ledový salát, maso, plátek jablka a ihned podáváme. Dobrou chuť!
Splňujeme legislativu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 o ochranných opatřeních proti škodlivým organismům rostlin, které se vztahuje na pěstitele sadby všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.) i producentům jejich osiva.
Dodavatelé Capsicum annuum musí být registrováni také podle zákona č. 219/2003 Sb. o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin, ve znění pozdějších předpisů.
Pokud je uváděna do oběhu sadba nebo osivo všech druhů paprik včetně chilli a jiných pálivých papriček (Capsicum spp.), musí být tyto rostliny opatřeny rostlinolékařskými pasy (RL pasy).
Úspěšně odesláno.
Zprávu se nepodařilo odeslat.