Kuřecí burger s gorgonzolou a grilovaným jablkem

Potřebné suroviny na 4 burgery

600 g mletého kuřecího masa
Strouhanka
1 balení gorgonzoly
Římský kmín
Pepř
Sůl
8 ks Aji Pineapple
1 jablko
Ledový salát
4 kulaté, středně velké housky


Sdílet


Kuřecí burger s gorgonzolou a grilovaným jablkem dle Chilli Pikanterie

Celkový čas přípravy: 25 minut + 20 minut grilování

Když jsme si chtěli nechat v řeznictví umlít několik prsních, kuřecích řízků, dozvěděli jsme se, že jsme asi trochu mimo, protože prý kuřecí není maso. Nato jsme oznámili, že chceme vyzkoušet udělat kuřecí burger a paní řeznice přeci jen zpozorněla. Nakonec jen dodáme, že pokud by ho i vyzkoušela, možná by i uznale zakývala hlavou. Tak tedy do třetice všeho pikantního, ať žije kuřecí maso v burgeru! Rozhodně se ho nebojte a vyzkoušejte, tohle je totiž velká a nenáročná dobrota.


Postup

V misce si smícháme mleté kuřecí maso s asi čtyřmi lžícemi strouhanky. Přidáme sůl, pepř, nasekané Aji Pineapple, římský kmín a vše důkladně prohněteme rukou. Maso nyní si rozdělíme na čtyři stejné kousky, ze kterých budeme tvořit plněné, burgerové placky. Postup je takový, že si dáme kus masa do dlaně, druhou rukou vytvarujeme placičku, kterou ve středu lehce více promáčkneme a do vzniklého ďolíku vložíme kus gorgonzoly. Sýr masem obalíme a celé maso znovu opatrně uplácneme do placatého tvaru tak, aby sýr nikde nebyl viditelný. Před grilováním si ještě nakrájíme jablko na čtyři silnější kolečka a rozpůlíme housky. Gril si rozpálíme na optimální teplotu a vložíme na něj maso a jablka. Vše grilujeme z obou stran tak, aby maso bylo zcela propečené a jablka měkká a nahnědlá.

Servírování

Na závěr na grilu ještě krátce opečeme housky, do nichž následně navršíme ledový salát, maso, plátek jablka a ihned podáváme. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem