Karibské Jerky kuřecí křídla

Potřebné suroviny na 4 porce

1 kg kuřecích křídel
Sůl
Olivový olej
1 lžička tymiánu
1 lžička nadrceného nového koření
Špetka strouhaného muškátového oříšku
Špetka mleté skořice
1 lžička mletého koriandru
1 lžíce čerstvě namletého pepře
Sušené chilli dle chuti
1 lžička třtinového cukru
1 svazek jarních cibulek
2 lžičky worcesterské omáčky



Doporučit


Karibské Jerky kuřecí křídla

Čas přípravy: 20 minut + marinování

O tomhle legendárním karibském receptu jsme uvažovali už dávno. Dlouho jsme ho chtěli vyzkoušet, ale stále jsme na něj přes ty haldy jiných receptů zapomínali. Minulý víkend tak na něj konečně došlo a napadá nás jen jedna otázka. Proč jsme to sakra neotestovali dřív? Nesmrtelná kombinace koření povyšuje i něco tak obyčejného jako je kuře do kategorie extra specialit, které můžeme nejen pro letošní grilování jen doporučit třeba v kombinaci s naší Kostarickou ananasovou chilli omáčkou s papričkami Habanero. Nuže, tady je recept.


Postup

Křídla opláchněte a každé zlehka nařízněte. V misce si smíchejte 3 lžíce olivového oleje, tymián, nové koření, muškátový oříšek, skořici, pepř, mletý koriandr, sušené chilli, třtinový cukr, nasekanou jarní cibulku a worcester. Vše důkladně promíchejte a potřete směsí kuřata. Nechte marinovat přibližně hodinu, ale čím déle tím lépe.

Poté rozpalte gril a křidýlka opékejte cca 10 minut nejprve na okraji grilu, aby se nespálila a poté dalších 10 minut přímo na rozpálené části grilu. Hotová je podávejte nejlépe s karibskou salsou Mojo s papričkami Habanero, na kterou u nás taky najdete recept. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
65 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem