Kašmírské kuře

Potřebné suroviny na 4 porce

500g libového hovězího masa
2 malé červené cibule
10 malých nakládaných okurek
6 lžic dijonské hořčice
2 lžíce worchesteru
2 žloutky
5 lžic nálevu z okurek
3 lžíce slunečnicového oleje
1 papričky Habanero Black
Toastový chléb
česnek


Sdílet


Hovězí tataráček s Habanerem

Celkový čas přípravy: 20 minut

Taky byste si občas dali něco skutečně masového? To moc dobře známe, a proto jsme se nedávno rozhodli zkusit doma vyrobit pořádně pikantní tatarák z kvalitního hovězího. A přestože nám naše již dobře známá řeznice chtěla zřejmě dopřát konečně pořádného masa, neb prý vypadáme šíleně pohuble a místo plánovaného půlkila bylo hned na váze o sto gramů více – vše jsme později spořádali jako nic. Ano tak skvělé to bylo a o takovou lahůdku se vážně nejde nepodělit.


Postup

Maso je třeba omýt, očistit a následně jednou až dvakrát umlýt v mlýnku na maso, případně nasekat v mixéru. Habanero papričku, oloupanou cibuli a okurky si pokrájíme na drobné kousky a přidáme k masu. Vše řádně promícháme. Do vedlejší misky oddělíme dva žloutky, přidáme k nim worchester, nálev z okurek a dijonskou hořčici. To vše promixujeme nejlépe tyčovým mixérem. Do vzniklé hmoty poté pomalu a za stálého míchání přilíváme slunečnicový olej, dokud nevznikne hustší směs (majonéza). Tuto směs nyní přidáme k masu a dle chuti ještě osolíme a opepříme.

Servírování

Hotový tataráček dáme přibližně na dvacet minut chladit a následně podáváme na opečeném toastovém chlebu potřeném česnekem. Dobrou chuť!

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem