Grilované jehněčí kotlety Jehněčí kotlety v marinádě

Potřebné suroviny

1600g jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
3 chilli papričky Thai Red nebo Rawit
2 stroužky česneku
lžička vinného octa
lžička římského kmínu
lžička mletého koriandru
čerstvý koriandr
sůl a černý pepř


Sdílet


Grilované jehněčí kotlety s chilli a koriandrem

Celkový čas přípravy: 30 minut + 30 minut marinování

Krásně voňavý pokrm díky kterému na vás dýchne aroma dálného východu, kde se kořeněné maso z mladých ovcí konzumuje naprosto běžně. Vůně římského kmínu, koriandu, křupavých tučných i libových kousků masa vás dozajista dostane.


Příprava

K přípravě marinády si nadrťte stroužky česneku, římský kmín, pokrájejte chilli papričky a vše přesuňte do misky. Přidejte mletý koriandr a zalijte olejem a vinným octem. Všechny suroviny důkladně promíchejte aby vám vznikla voňavá marináda.

Jehněčí kotlety omyjte, osušte, každou důkladně potřete marinádou a nechte v lednici marinovat než se vám rozpálí gril.

Postup

Když máte gril pořádně rozpálený, osolte a opepřete kotlety. V závislosti na tloušťce masa je grilujte 3-4 minuty z každé strany. Tuk by se vám měl krásně vypéct a maso musí jít jednoduše oddělit od kosti.

Servírování

Servírujte posypané čerstvým koriandrem, s okurkovým salátem nebo opečenou bagetkou. Maso můžete také lehce pokapat citrónem. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek