Dýňová polévka s chilli papričkou

Potřebné suroviny na 4 porce

1 dýně hokaido
olivový olej
máslo
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1,5l zeleninového vývaru
malá plechovka kokosového mléka
muškátový ořech
sůl a pepř
čerstvý koriandr
1 thajská chilli paprička nebo Rawit


Sdílet


Dýňová polévka s chilli papričkou

Celkový čas přípravy: 50 minut

Tato upravená verze oblíbené polévky je naprosto ideální na chladné, sychravé podzimní dny, protože je dostatečně sytá a dokáže prohřát organismus.


Postup

Dýni oloupejte, odstraňte semínka a pokrájejte na menší kousky, které rozložte na olivovým olejem vymazaný pekáč. Dýni poté pečte v troubě, kterou jste si předem předehřáli asi na 150°C, přibližně 30 minut. Mezitím si v hrnci na velmi mírném ohni osmahněte na másle jemně nakrájenou cibuli a česnek, k nimž následně přidejte upečenou, měkkou dýni a krátce orestujte. Poté přilijte předem připravený zeleninový vývar a nechte povařit přibližně 15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte kokosové mléko, pepř, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti.

Servírování

Polévku servírujte nejlépe ozdobenou čerstvým koriandrem, trochou zakysané smetany a pokrájenou chilli papričkou. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem