Čokoládový chilli fondant

Potřebné suroviny na 2 porce

125g másla
100g tmavé čokolády (čím více % kakaa, tím lépe)
3 vejce
70g třtinového cukru
2 lžíce hladké mouky
1 Habanero paprička
cukr moučka na vysypání formiček a na konečnou ozdobu
snítka máty


Naplněné kokotky, formy na fondán

Sdílet


Čokoládový chilli fondant

Celkový čas přípravy: 25 minut

Výborný pikantní dezert kterým uchvátíte své hosty. Velice jednoduchý na přípravu, na povrchu upečený, uvnitř krásně tekutý a čokoládový.


Postup

Ve vodní lázni si společně rozpusťte máslo s čokoládou a nechte lehce vychladnout. Mezitím si v míse do pěny ušlehejte třtinový cukr, vejce a na drobno pokrájenou chilli papričku (Habanero nebo Fatalii) k níž následně pomalu přilévejte vlažný čokoládový krém, nakonec ještě přidáme dvě lžíce hladké mouky. Nyní si vymažte dvě kokotky (malé keramické formičky na fondány) máslem, lehce je vysypejte moučkovým cukrem a nalijte do nich připravenou směs (plňte cca do 3/4 formičky). Pečte v předem na 190 stupňů předehřáté troubě přibližně 11 minut (dle dispozic trouby).

Servírování

Hotový fondán nechte krátce odstát a poté jej vyklopte. Posypte moučkovým cukrem, který na čokoládovém dezertu krásně vypadá a skryje případné drobné nedostatky. Na závěr ozdobte snítkou máty nebo kouskem chilli papričky. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Bolivian Bumpy
Bolivian Bumpy
Capsicum Chinense
65 Kč • 200 000 SHU
Přidat do košíku Je to vážně parádní chilli neobvyklého zbarvení dozrávající ze zelené do jasně žluté s hnědými fleky. Paprička bolivijského původu vznikla zkřížením Bolivian Rainbow (Capsicum Annuum) a Yellow Bumpy (Capsicum Chinense). Patří mezi Chinensky a nakopne vás skvělou ovocnou chutí připomínající v tomhle případě citrusy. My jí pálivostí řadíme do příjemného středu, který je snesitelný, ale zároveň nezklame žádného chilli šílence. Tahle keřovitá rostlinka s vysokou výnosností je vhodná pro pěstování v květináči i v zemi, kde se vám samozřejmě rozroste mnohem víc. A do čeho ji využijete? Do omáčkovitých jídel typu chilli con carne, do marinád nebo sals. Zkuste jí taky nasušit nebo zamrazit na potom. V zimě se to bude jistě hodit." ["aktivni"]=> string(1) "1" ["photo1"]=> string(24) "bolivian_bumpy1_2019.jpg" ["photo2"]=> string(24) "bolivian_bumpy2_2019.jpg" ["photo3"]=> string(19) "bolivian_bumpy3.jpg" ["photo4"]=> string(19) "bolivian_bumpy5.jpg" } -->
Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem