Avokádové guacamole

Potřebné suroviny na 6 porcí

2 vetší zralá avokáda
limetková (příp. citrónová) šťáva
2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
2 chilli papričky Jalapeno
2 lžíce čerstvého koriandru
2 masitá rajčata
pepř
sůl


Sdílet


Avokádové Guacamole

Celkový čas přípravy: 10 minut

Tento tradiční pikantní mexický pokrm pochází původně od Aztéků a může mít mnoho variant, my vám přinášíme tu tradičnější, která se používá na více způsobů, nám ale nejvíce chutná jako salsa - například v našem jihoamerickém hovězím hamburgeru.


Postup

Avokáda si rozdělíme na půlky, vyjmeme pecku a oddělíme dužinu. Aby nám avokáda neztratila barvu vmícháme limetkovou šťávu a na jemno rozmačkáme (případně lze i rozmixovat v mixéru). Přidáme na drobno pokrájený česnek, cibulku, chilli papričky Jalapeno a dvě nasekané lžíce čerstvého koriandru. Dochutíme pepřem a solí. Na závěr vmícháme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Směs je ještě nutné dát na chvíli do lednice vychladit a zakrýt například alobalem aby neztratila svou krásně zelenou barvu. Dobrou chuť.

Naše další recepty s chilli

Rádi byste zkusili pěstování chilli?

Prohlédněte si nabídku
semínek chilli papriček

Celá nabídka chilli semínek

Certifikované osivo

S rostlinolékařským pasem